Piwo w barze

30 listopada 2021 0 Comments

Piwa regionalne zyskują ostatnio na popularności. Od mroźnych lodów po gładki, bogaty smak, te napary są mieszanką wyrafinowania i nostalgii.

Popularność piw rzemieślniczych w USA rośnie. Przemysł piwa rzemieślniczego podwoił się w ciągu ostatnich trzech lat i oczekuje się, że nadal będzie się rozwijał.

Piwa regionalne są wyjątkowe, ponieważ pochodzą z określonych regionów świata, co czyni je dobrą pamiątką dla podróżników.

Obecnie w samych Stanach Zjednoczonych istnieje ponad 3500 browarów. Ale niektórzy miłośnicy piwa rzemieślniczego chcą wyjść poza wielkie marki piwa, aby dowiedzieć się, co jeszcze tam jest.

Festiwale piwa to dobry początek dla miłośników piwa, którzy chcą się rozwinąć i spróbować lokalnych browarów. Nowym trendem są minibrowary, które oferują piwa sezonowe, dostępne tylko przez ograniczony czas.

Piwa na sklepowych półkach

W Stanach Zjednoczonych coraz popularniejsze staje się umieszczanie piwa na sklepowych półkach. Ponieważ coraz więcej osób preferuje piwa rzemieślnicze i rozprzestrzenia się coraz więcej barów na obszarach miejskich, sprzedaż piwa wzrosła w ostatnich latach.

W rezultacie w USA rośnie popyt na piwa regionalne. Na przykład w Nowym Jorku jest 19 browarów, pięć cydrów i dwie destylarnie, które produkują ponad 100 różnych rodzajów piwa. Ponadto od samego 2011 roku liczba browarów wzrosła z 0 do ponad 20.

Obecny trend na piwo rzemieślnicze jest przykładem tego, jak lokalną kulturę można przełożyć na nowe produkty i usługi.

Piwo to napój, który często występuje w różnych stylach, nie tylko w zależności od kraju. Jest przeznaczony do spożycia z umiarem i może się różnić w zależności od kultury lub smaku.

Wraz z rosnącą popularnością piwa rośnie wraz z nim zapotrzebowanie na nowe piwa regionalne. Ale jak znaleźć te regionalne piwa?

Ta lista przedstawia najlepiej sprzedające się piwa w każdym regionie Stanów Zjednoczonych, dzięki czemu możesz znaleźć swój następny ulubiony napar w zależności od tego, gdzie mieszkasz lub podróżujesz do następnego!

Istnieje wiele ciekawych faktów na temat piwa na całym świecie. Jednym z nich są międzykulturowe różnice w tym, jakie piwa są łatwo dostępne na półkach sklepowych.

Istnieją również regionalne różnice w konsumpcji piwa. Dzieje się tak, ponieważ kraje takie jak Chiny i Rosja importowały ponad 200 różnych piw do picia dla swoich mieszkańców, podczas gdy w USA na półkach dostępnych jest tylko około 50 piw.

Piwo regionalne

Co musisz wiedzieć o lokalnym piwie:

A. Brewers Association definiuje piwo regionalne jako takie, które zostało wyprodukowane i zapakowane w ograniczonych ilościach z niesłodowanego jęczmienia z określonego regionu browarniczego.

B. Zdecydowana większość amerykańskich piw to piwa regionalne ze względu na sposób, w jaki są tutaj sprzedawane. Konsumenci mogą degustować i porównywać różne piwa, ponieważ często są sprzedawane w różnych regionach, nie tylko przez browar, ale także przez innych dostawców

C. Agencja Badań Ekonomicznych USDA szacuje, że tylko około 3,8% amerykańskich browarów produkuje ponad 25 milionów baryłek rocznie, a 7% produkuje ponad 100 milionów baryłek rocznie, więc nawet jeśli myślisz, że spróbowałeś każdego lokalnego piwa, może być jeszcze ich dziesiątki!

D. Niełatwo znaleźć dobre informacje o piwach

Ten dział dotyczy piwa lokalnego – piw, które są produkowane w regionie, w którym znajduje się browar.

Piwo istnieje od wieków i stopniowo stało się integralną częścią życia niemal we wszystkich kulturach na całym świecie. Jednak wiele osób nie wie, że istnieją piwa regionalne, które są tworzone specjalnie dla ich lokalnych odbiorców. I nie chodzi tylko o dostępność – mają też swoje własne, wyraźne profile smakowe.

Najwięcej czasu zajmuje firmie produkującej piwo rzemieślnicze warzenie i dystrybucja własnych piw. Dlatego polegają na lokalnych browarach, takich jak regionalne browary, które specjalizują się w lokalnym piwie, aby produkowali dla nich swoje piwa.

Wiele małych browarów wciąż walczy o zdobycie wystarczającej ilości pieniędzy, aby utrzymać się na powierzchni, ponieważ proces dystrybucji jest tak kosztowny. Z drugiej strony browary regionalne mogą oferować swoim klientom szeroką gamę piw sezonowych i lokalnych z uwzględnieniem wszystkich wydatków związanych z brandingiem i marketingiem.

Możliwość sprzedaży produktu lokalnie jest ważna, jeśli chcesz, aby Twoja firma odniosła sukces nawet na mniejszych rynkach z mniejszą konkurencją.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *